general-image

Οι 11 Ομορφότερες… “Λάθος Σελίδες” (404)!

Ημερομηνία: 14-08-2012 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Design | Ετικέτες:

Όλοι μας κάποια στιγμή, κατά την περιήγησή μας στο διαδίκτυο, έτυχε να βρεθούμε μπροστά από αυτήν την περίεργη σελίδα με τον αριθμό 404! Ο λόγος που φτάσαμε να κοιτάμε με απορία, αυτή την «περιβόητη» πλέον σελίδα, θα μπορούσε είτε να οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό που ψάχνουμε δεν υπάρχει πια, είτε απλά, στην ίδια την περιέργειά μας (που μας οδηγεί, καμιά φορά, σε μέρη που δεν θα έπρεπε!).

Τι ακριβώς σημαίνει όμως το παραπάνω σφάλμα;

Το μήνυμα σφάλματος 404 είναι ένας κωδικός απάντησης του πρωτόκολλου HTTP που δείχνει ότι ο πελάτης (Client) παρόλο που μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον διακομιστή (Server), ο διακομιστής δεν μπόρεσε να βρει αυτό που ζητήθηκε.

Παραδοσιακά, οι σελίδες αυτές δεν είχαν ποτέ κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο ένα λευκό φόντο και μια παράγραφο από ένα κείμενο που έδειχνε με μεγάλα γράμματα τον τύπο του σφάλματος και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων κατάφεραν να μειώσουν την απογοήτευση που μπορούσε να δημιουργήσει μια παρόμοια σελίδα, κάνοντάς σας να νιώθετε πως δεν χάσατε απλώς τον χρόνο σας ή ακόμα και να σας κάνει να γελάσετε!

Η ομάδα του Consider βρήκε 11 από τις καλύτερες 404 σελίδες και σας τις παρουσιάζει:

1.Blizzard Entertainment

blizzard error page

Η εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, Blizzard, χρησιμοποιεί τα σπασμένα γυαλιά της εικόνας ως μια μεταφορά της έκφρασης «σπασμένος σύνδεσμος» (broken link)!

2.Ηuwshimi

huwshimi error page

Μερικές από τις σελίδες λάθους 404 δεν αλληλεπιδρούν με τον χρήστη. Αρκούνται απλώς σε μια όμορφη εικονογράφηση η οποία εκπλήττει τον αναγνώστη κάθε φορά που οδηγείται σε μια σελίδα η οποία δεν υπάρχει!

3.LimpFish

Limpfish error page

Η συγκεκριμένη σελίδα 404 δημιουργήθηκε ως μια μεταφορά των αγγελιών των εφημερίδων, προσθέτοντας λίγο χιούμορ στο μήνυμα λάθους.

4.Chris Jennings

chris jennings error page

Η σελίδα 404 του Chris Jennings μπορεί να είναι αρκετά απλή, αλλά σίγουρα καταφέρνει να περνάει το μήνυμα στον αναγνώστη και να τον κάνει να χαμογελάσει…

5.Daniel Karcher Film Design Studios

daniel karcher error page

Η συγκεκριμένη σελίδα είναι ένα animation (με ήχο) και χρησιμοποιεί έναν υπόγειο σταθμό του μετρό, με ένα εντελώς… άδειο τρένο!

6.Αudiko

audiko error page

Η Audiko, επιστρατεύει στην υπηρεσία της τον ίδιο τον Sherlock Holmes, προς εύρεση της χαμένης σελίδας!

7.Home Star Runner

home star runner error page

Η συγκεκριμένη σελίδα σου φωνάζει στην κυριολεξία το λάθος 404! Η ιδιαίτερη εικονογράφηση και το κείμενο ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος αλλά και τον σχεδιασμό της υπόλοιπης σελίδας!

8.Robert Sherman

robert sherman error page

Αυτή την φορά θα πρέπει να είσαστε περισσότερο προσεκτικοί, καθώς θα πρέπει να απενεργοποιήσετε έναν εκρηκτικό μηχανισμό διαλέγοντας ένα από τα δύο καλώδια για να καταφέρετε να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα! Δυστυχώς όμως, όποιο καλώδιο και να διαλέξετε η βόμβα ενεργοποιείται…

9.Βit.ly

bit.ly error page

Ένα παράξενο πλάσμα, το οποίο επιπλέει ανάποδα στο νερό και αλληλεπιδρά στις κινήσεις του ποντικιού σας, θα εμφανιστεί όταν βρεθείτε μπροστά από αυτήν την σελίδα λάθους.

10.Foradian

foradian error page

Η συγκεκριμένη σελίδα αποτελείται από έναν τρισδιάστατο κύβο (φτιαγμένος από HTML5 και CSS3) που αλληλεπιδρά στα κλικ του ποντικιού σας.

11.DropBox

dropbox error page

Η σελίδα λάθους του γνωστού σε όλους μας πλέον Dropbox, αποτελείται από μια όμορφη εικονογράφηση του συμβόλου της εταιρείας, άλλα μπερδεμένο με έναν τρόπο πραγματικά αδύνατο!

Μπορείτε να δείτε την σελίδα 404 του Consider εδώ.

Παρόμοια Άρθρα:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kotsanas
Art In Progress
rankfinder-rank-checker
Interactive Net Solutions
rankfinder-rank-checkerrankfinder-rank-checker