general-image

Limbo – Ένα παιχνίδι, έργο τέχνης!

Ημερομηνία: 13-09-2012 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Design | Ετικέτες:

Το Limbo είναι σίγουρα ένα από τα πιο έξυπνα αλλά και πιο όμορφα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν ποτέ! Θεωρείται παιχνίδι σταθμός και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα έργο τέχνης το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ξεχάστε ότι άλλο παιχνίδι έχετε παίξει στο παρελθόν!  Είτε είστε φανατικός gamer είτε όχι, το Limbo είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο και μοναδικό  στο είδος του, που σίγουρα θα σας συναρπάσει!

Με αφορμή κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα για πιθανή συνέχεια του παιχνιδιού (αλλά με τρισδιάστατα γραφικά), το Consider αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στο μοναδικό ίσως παιχνίδι που εκτιμήσαμε και αγαπήσαμε τόσο πολύ!

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από μια μικρή, ανεξάρτητη και σχετικά άγνωστη εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών με έδρα την Δανία, ονόματι “Playdead”. Mε επικεφαλείς τους Arnt Jensen και Dino Patti, η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία το 2006 και σήμερα αποτελείται από περίπου 20 άτομα συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Limbo ήταν η πρώτη δουλειά της στο χώρο! Γι’αυτό τον λόγο και δικαιωματικά, το παιχνίδι συγκαταλέγεται στον τομέα των indie games.

Το παιχνίδι

Το Limbo είναι ένα παιχνίδι σχεδιασμένο με δισδιάστατα γραφικά (2D) και ανήκει στην κατηγορία των puzzle-platform games. Κατά βάση ασπρόμαυρο, με ιδιαίτερα εφέ φωτισμού, ατμοσφαιρικό ήχο και εικόνα η οποία που θυμίζει κάτι από παλιές ταινίες, το Limbo καταφέρνει να δημιουργεί μια μοναδική και ταυτόχρονα «ανατριχιαστική» ατμόσφαιρα. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και η όλη ιδέα του σεναρίου πίσω από το παιχνίδι…

Όσο αφορά την αισθητική πλευρά του παιχνιδιού, οι ίδιοι οι συντελεστές του έχουν δηλώσει ότι σκοπός τους ήταν να καταφέρουν αν αποδώσουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ύφος και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας ένα καθαρά  μινιμαλιστικό στυλ. Ο Jensen “άντλησε” την έμπνευση του από ταινίες Film Noir για να καθορίσει το καλλιτεχνικό ύφος του παιχνιδιού.

Πλοκή – Σενάριο

Ο κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι ένα παιδί, χωρίς όνομα, το οποίο ξυπνάει στην μέση ενός δάσους. Εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι του με σκοπό να βρει την χαμένη  του αδερφή. Σε αυτό το μυστήριο ταξίδι, ο κεντρικός ήρωας θα περιπλανηθεί σε ένα «σκοτεινό» και αφιλόξενο κόσμο, αποφεύγοντας παγίδες και άλλα παιδιά που είτε του επιτίθενται είτε ξεκινούν να τρέχουν μακριά του τρομαγμένα. Χωρίς να θέλουμε να αποκαλύψουμε περισσότερα, το μόνο που μπορούμε να πούμε για το τέλος του παιχνιδιού είναι πως θεωρείται κάπως  «ιδιαίτερο».

Κριτικές – Βραβεία

Το Limbo έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων, σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Παιχνιδιών (Independent Games Festival) και την Έκθεση Παιχνιδιών Παρισιού με τους τίτλους όπως “Καλύτερη Εικαστική Τέχνη” , “Τεχνική Αρτιότητα” , “Εξαιρετικού Ήχου” κ.α. Έχει επίσης χαρακτηριστεί και ως “Παιχνίδι της Χρονιάς” , “Καλύτερο παιχνίδι ανεξάρτητης παραγωγής (indie game)” και “Καλύτερου Adventure Game της Χρονιάς”.

Ένας θρίαμβος για τα παιχνίδια ανεξάρτητης παραγωγής, που καταφέρνει να υπερβεί όλα τα παιχνίδια πριν από αυτό χωρίς να χρειαστεί να ξαναδημιουργήσει το συγκεκριμένο είδος

Xbox World Australia

 

Εκπληκτικά όμορφο και ατμοσφαιρικό, το Limbo είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα. Οι γρίφοι είναι ισορροπημένοι και έξυπνοι και η καλλιτεχνική διεύθυνση πρωτοφανής. Είναι ένα από τα κλασσικά παιχνίδια που οφείλεις παίξεις

– Gamer.no

 

Teaser:

 

Εικόνες:

Απαιτησεις Συστήματος:

  • Λειτουργικό: Windows XP, Windows Vista, Windows 7
  • Επεξεργαστής: 2 GHz
  • Μνήμη: 512MB RAM
  • Σκληρός Δίσκος: 150MB
  • Κάρτα Γραφικών: Με υποστήριξη Shader Model 3.0
  • DirectX: 9.0c

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
rankfinder-rank-checker
rankfinder-rank-checker