general-image

Louis C.K. – Ένας απλός άνθρωπος ή ένας ιδιοφυής κωμικός;

Ημερομηνία: 05-01-2015 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Άνθρωποι | Ετικέτες:

Ο Louis C.K , κατά κόσμο Louis Szekely, αποτελεί ίσως έναν από τους σημαντικότερους κωμικούς της δεκαετίας και όχι μόνο!

Stand-up comedian, ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Louis είναι ίσως ο άνθρωπος ο οποίος έλειπε τόσα χρόνια από τον συγκεκριμένο χώρο.

Δεν μιμείται πρόσωπα, και δεν πετάει απλώς «ατάκες».. Στην σκηνή τον είδαμε να αυτοσαρκάζεται και να μιλά με ευκολία για καθημερινά πράγματα για τα οποία όλοι μας κάποια στιγμή μπορεί να νιώσαμε ντροπή ή αποφεύγουμε να μιλήσουμε! Θέματα όπως η πατρότητα, η εξωτερική εμφάνιση και οι άσχημες συνήθειες που συναντάμε ανάμεσά μας αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς!

Από το στόχαστρό του δεν ξεφεύγουν φυσικά ούτε ο ίδιος, η οικογένειά του, ή ακόμα και οι δύο μικρές του κόρες… Αυτό είναι άλλωστε που κάνει τον Louis CK να ξεχωρίζει.

Λίγα πράγματα για τον ίδιο

Ο Louis γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου το 1967 στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά μεγάλωσε στο Μεξικό (την γενέτειρα του πατέρα του). Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο προέρχεται από την προφορά του πραγματικού ονόματός του (Szekely).

Αν και η πρώτη του δουλεία ήταν ως μηχανικός στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό της Βοστόνης, ο Louis βρήκε το κουράγιο και έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του ως stand-up κωμικός το 1984. Τραυματική εμπειρία, καθώς ο ίδιος είχε ετοιμάσει μόνο 2 λεπτά υλικού αντί των 5 που έπρεπε να διαρκέσει η εμφάνισή του. Μετα από αυτό θα  αποσυρθεί για περίπου 2 χρόνια. Ακολουθεί περίπου μια δεκαετία από την επιστροφή του, όπου κάνει σταδιακά εμφανίσεις αρχίζοντας να γίνεται γνωστός και κυρίως να πληρώνεται για αυτές!

Δεν ήταν παρά μόνο το 1996 όταν ο τηλεοπτικός σταθμός HBO παρουσίασε το πρώτο comedy special του Louie, διάρκειας 30 λεπτών.

Ακολουθούν διάφορες εμφανίσεις του σε show όπως το Late Show με τον David Letterman, το Late Night με τον Conan O’Brien,  το The Tonight Show με τον Jay Leno κ.α.

Το 2007 κυκλοφορεί το “Shameless”, το πρώτο special του Louie, διάρκειας 1 ώρας, το οποίο κυκλοφόρησε και σε DVD και το “Chewed Up” το 2008 το οποίο προτάθηκε για Emmy.

Σημείο σταθμός στην καριέρα του αποτελεί ίσως η κυκλοφορία του επόμενου ζωντανού show του με τίτλο “Hilarious” (2009). Σκηνοθετημένο από τον ίδιο, το συγκεκριμένο show είναι το πρώτο φιλμ stand-up κωμωδίας το οποίο έγινε δεκτό στο φεστιβάλ Sundance.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το 2011 κυκλοφόρησε και το Live at The Beacon Theater, μόνο που αυτή την φορά ο ηθοποιός θα διανέμει την δουλειά του αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του, πουλώντας τα ψηφιακά δικαιώματα του αρχείου έναντι 5.00$ !!! Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κίνηση του απέφερε πάνω από 1.000.000$ ενώ την ίδια τακτική ακολούθησαν μετά από αυτόν και άλλοι καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένων των Jim Gaffigan, Joe Rogan, και Aziz Ansari.

Οι δυο πιο πρόσφατες δουλείες του είναι το “Live at Carnegie Hall (2012)” και το “Oh My God” το οποίο βιντεοσκοπήθηκε τον Απρίλιο του 2013. Παράλληλα, τα τελευταία 4 χρόνια σκηνοθετεί, γράφει και πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά “Louie”

Επιρροές

Κωμικοί όπως ο Bill Cosby, ο Richard Pryor, ο Steve Martin και ιδιαίτερα ο George Carlin αποτέλεσαν έμπνευση για τον Louie. Μιμούμενος  τον τρόπο δουλειάς του Carlin, ο Louie συνηθίζει να πετάει όλο το παλιό υλικό που έχει μαζέψει, στην αρχή κάθε χρονιάς.

Βραβεία

Ο Louis CK έχει κερδίσει μια πληθώρα βραβείων, ανάμεσα στα οποία ένα Grammy (καλύτερου κωμικού album), 3 Emmy και 1 Satellite, 1 TCA και 1WGA Award, ενώ έχει προταθεί για δεκάδες ακόμα.

It’s hard to really look at somebody and go: “Hey, maybe something nice will happen.” You just don’t– I know too much about life to have any optimism, because I know even if it’s nice, it’s going to lead to shit. I know that if you smile at somebody and they smile back, you’ve just decided that something shitty is going to happen. – Louis C.K

Παρόμοια Άρθρα:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kotsanas
Art In Progress
rankfinder-rank-checker
Interactive Net Solutions
rankfinder-rank-checkerrankfinder-rank-checker