general-image

Wolfmother – οι rock ήχοι ενός “ρευστού” συγκροτήματος

Ημερομηνία: 05-04-2013 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Μουσική | Ετικέτες:

“Τα πάντα ρει και ουδέν μένει” είχε πει ο Ηράκλειτος και τα λόγια του επιβεβαιώθηκαν και για το αυστραλιανό μουσικό hard / stoner / alternative rock συγκρότημα Wolfmother του οποίου τα μέλη έχουν αλλάξει 3 φορές από τη στιγμή που ιδρύθηκαν καταλήγοντας στη σημερινή solo καριέρα του τραγουδιστή και κιθαρίστα Andrew Stockdale.

Οι –τότε- Wolfmother, Andrew Stockdale (κιθάρα, φωνή), Chriss Ross (πιάνο, μπάσο) και Myles Heskett (ντραμς) ιδρύθηκαν το 2000, αλλά η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση έγινε το 2004 και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομότιτλο album. Προφανώς, ο συνδυασμός αυτός ήταν πετυχημένος καθώς το ντεμπούτο album τους  κέρδισε συνολικά 9 βραβεία. Βραβείο “J” το 2005 στη κατηγορία “Best Australian Album”, 3 ARIA βραβεία το 2006 (“Album Of The Year”, “Best Breakthrough”,  “Best Rock Album”), απέσπασαν 3 ακόμα βραβεία στα ετήσια APRA στα οποία το 2006 το βραβείο “Breakthrough Writer” παρέλαβε ο Stockdale, το 2007 “Song Writer Of The Year” το παρέλαβαν οι Ross και Heskett και επίσης το τραγούδι τους “Woman”, το 2008 κέρδισε το βραβείο “Most Played Australian Work Overseas” αφού πρώτα το ίδιο κομμάτι είχε  κερδίσει το 2007 στην 49Η Απονομή Βραβείων Grammy το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Best Hard Rock Performance” και τέλος την  ίδια χρονιά στα ετήσια Jack Awards, το “Best Live Band”.
Χάρις την επιτυχία τους τα κομμάτια ακούστηκαν σε διάφορες ταινίες όπως το “Joker And The Thief” στο “Shrek 3”,”The Hangover”, (500) Days of Summer, σε διαφημίσεις όπως το “Love Train” για το i-Phone, το “The Show” στη Peugeot και video games όπως το “Woman” στο “Guitar Hero II”.

Τα πράγματα, όμως δεν συνεχίζουν να κυλάνε τόσο ρόδινα για το δημοφιλές, πλέον συγκρότημα διότι τον Αύγουστο του 2008, οι Ross και Heskett δηλώνουν την αποχώρησή τους λόγω “ασυμβίβαστων προσωπικών και μουσικών διαφορών”. Ακολουθεί μια σύντομη παύση και το 2009, ο Stockdale επιστρέφει με 3 νέα μέλη, τους Ian Peres (μπάσο, πιάνο), Aidan Nemeth (κιθάρα) και Dave Atkins (ντραμς) και τον Οκτώβριο του 09 κυκλοφορούν το 2ο album των Wolfmother, “Cosmic Egg”, για το οποίο ο Stockdale αναφέρει: “Είναι rock n’ roll, το πνεύμα της μπάντας.”.Το νέο album ήχησε πολύ θετικά στα αφτιά διάφορων κριτικών, συγκρίνοντας το με ψυχεδελικά rock groups όπως οι “Blue Cheer”,  οι “Frijid Pink” και διαφωνώντας με παλαιότερες συγκρίσεις με “Led Zeppelin” και “Black Sabbath”.
Η “κατάρα” συνεχίζεται καθώς μετά από μια εκτενή περιοδεία, αποχωρεί τον Απρίλιο του 2010 ο Atkins και αντικαθίσταται  από τον Will Rockwell-Scott. To 3o album θα κυκλοφορούσε το 2012, μα αποχώρησαν και οι Nemeth, Rockwell-Scott και αντικαταστάθηκαν από τον Hamish Rosser, Vin Steele και Elliot Hammond.

Γενικά, σαν μπάντα έδιναν έμφαση στα live τους λόγω της ενέργειας και των ανθρώπων μέσα στο χώρο. Στα album τους υπάρχουν κομμάτια με βαριά blues στοιχεία, high-pitched φωνητικά και rock n’ roll πνεύμα. Ακούγονται σαν rock δεκαετίας ’70.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορήσει το 2013 νέο album με το όνομα του Stockdale και όχι των Wolfmother, μια “επ’ αόριστον διακοπή” , όπως δήλωσε. Ο ίδιος επίσης αρνείται τη χρέωση του τύραννου και δηλώνει πως ακριβώς όπως και στη ζωή, άνθρωποι φεύγουν και άνθρωποι μένουν και πως δεν ευθύνεται αυτός για αυτό. Στις 5 Μαρτίου ανακοίνωσε πως αφήνει το όνομα της μπάντας πίσω του: “It’s a different trip now and I need to be true to myself”.

Δισκογραφία:

  • 2005: “Wolfmother”
  • 2009: “Cosmic Egg”

Ας ακούσουμε λοιπόν κομμάτια από τον Andrew και τη μεταβαλλόμενη συμμορία του:

Παρόμοια Άρθρα:

Kotsanas
Michalopoulos
Art In Progress
rankfinder-rank-checker
Interactive Net Solutions
rankfinder-rank-checker

rankfinder-rank-checker

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors