general-image

Tα υπέροχα πορτραίτα του καλλιτέχνη Alan Coulson. Consider Συνέντευξη

Ημερομηνία: 12-04-2013 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Τέχνη | Ετικέτες: ,

Ο Alan Coulson είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που ασχολείται κυρίως με την προσωπογραφία. Ο Alan εκθέτει συχνά τα έργα του στο Λονδίνο, κυρίως στις ετήσιες εκθέσεις “Royal Society of Portrait Painters” και τη σπουδαία “BP Portrait Award” που γίνεται στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων.

Το 2012, ο Alan κέρδισε το τρίτο βραβείο “BP Portrait Award”, με το πορτραίτο “Richie Culver”,το οποίο έγινε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά πορτραίτα της χρονιάς (μπορείτε να το δείτε παρακάτω).

Ο Alan γεννήθηκε το 1977 στο Ληντς, ενώ τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Βλέποντας τα εξαιρετικά του έργα, η ομάδα του Consider επικοινώνησε μαζί του με σκοπό την παρακάτω συνέντευξη.

Τι ή ποιος σε ώθησε να ασχοληθείς με την τέχνη?
Ο καθηγητής καλλιτεχνικών που είχα ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που μας ενθάρρυνε να ζωγραφίζουμε με λάδια και να “βλέπουμε” καλλιτέχνες όπως τον Lucian Freud και τον Stanley Spencer. Ο ίδιος, οργάνωσε ένα ταξίδι να επισκεφτούμε την Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων στο Λονδίνο, έχοντας ως συνέπεια να “φυτευτεί ο σπόρος”. Παρόλα αυτά, είχα αποπροσανατολιστεί και χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός, έως ότου ξεκινήσω να δημιουργώ τα δικά μου έργα.

Πως άλλαξε το καλλιτεχνικό σου στυλ με το πέρασμα των χρόνων?
Τα πρόσφατα έργα μου είναι πιο “καθαρά”, αν και πιστεύω ότι τα πράγματα τώρα αρχίζουν και εξελίσσονται. Έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια αναπτύσσοντας ένα συγκεκριμένο επίπεδο ρεαλισμού, αυτή τη στιγμή προσπαθώ να βρω τρόπο για να το προχωρήσω.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέσο και γιατί?
Τόσο το σχέδιο όσο και η ζωγραφική παίζουν ισάξιο ρόλο στη δουλειά μου. Ωστόσο, είμαι οδυνηρά αργός ζωγράφος! Μπορώ να ολοκληρώσω ένα σχέδιο μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, γι ’αυτό συνήθως δημιουργώ και ένα ολοκληρωμένο (σχέδιο) πριν δεσμευτώ να ξεκινήσω ένα ζωγραφικό πίνακα με λάδια. Για συγκεκριμένα θέματα, βεβαίως, το χρώμα είναι απαραίτητο ώστε να “αιχμαλωτίσω” τον χαρακτήρα του εικονιζόμενου, όπως και με τον πίνακα “Latoya”, όπου η εικονιζόμενη προβάλει την προσωπικότητά της μέσα από το εκλεκτικό της στυλ.

Μπορείς να μας περιγράψεις το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις?
Σκοπεύω να μετακομίσω το καλοκαίρι σε ένα νέο στούντιο στο Ανατολικό Λονδίνο, καθώς αυτή την στιγμή στριμώχνομαι στη γωνιά ενός κοινού και κατειλημμένου χώρου. Ονομάζεται σαλόνι!

Ποιος είναι ο λόγος που ζωγραφίζεις πορτραίτα / τι βρίσκεις τόσο συναρπαστικό σε αυτά?
Πράγματι, έχω μια εμμονή με το να κάνω πορτραίτα! Ο απλός λόγος είναι ότι βρίσκω συναρπαστικούς τους ανθρώπους. Μου αρέσει να παρατηρώ ανθρώπους και, όταν μου δίνετε η ευκαιρία, να “εξερευνώ” ένα πρόσωπο κατά την διαδικασία δημιουργίας του πορτραίτου. Προσωπικά, πιστεύω ότι επιτυχημένο πορτραίτο είναι όταν ο καλλιτέχνης φαίνεται να “βλέπει” παραπέρα από τη εξωτερική εμφάνιση και καταφέρνει να απαθανατίσει την πραγματική αίσθηση ενός ατόμου.

Περιέγραψε το έργο σου σε μια φράση.
Κάνω πορτραίτα. Σχέδια και πίνακες ζωγραφικής ατόμων με υπέροχα πρόσωπα! Δεν θέλω να δηλώσω κάτι συγκεκριμένο μέσα από την δουλειά μου, απλά ελπίζω να δημιουργώ, με ευαισθησία, ειλικρινείς αναπαραστάσεις ανθρώπων που συναντώ.

Τι να περιμένουμε από τον Alan Coulson στο μέλλον?
Αυτή τη στιγμή είμαι απασχολημένος με την ολοκλήρωση νέων έργων, για μια ατομική έκθεση που θα γίνει το καλοκαίρι στο Ανατολικό Λονδίνο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα είναι την πρώτη Πέμπτη του Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 3 Ιουλίου στο George Contemporary Art and Design (338 Hackney Road, London E2 7AX).

Είμαι επίσης στη διαδικασία σχεδιασμού μια ομαδικής έκθεσης με δύο καταπληκτικούς, φίλους και συναδέλφους, καλλιτέχνες.

για περισσότερα έργα μπορείτε να επισκεφθείτε και την προσωπική του σελίδα http://www.alancoulson.com

Παρόμοια Άρθρα:

Kotsanas
Michalopoulos
Art In Progress
rankfinder-rank-checker
Interactive Net Solutions
rankfinder-rank-checker

rankfinder-rank-checker

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors