general-image

Γνωρίστε την Briar Mark Μέσα από τα Πρωτότυπα Έργα της! Συνέντευξη

Ημερομηνία: 24-09-2012 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Design, Τέχνη | Ετικέτες: ,

Η Briar Mark αποφοίτησε από το AUT University που βρίσκεται στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας με ειδικότητα στο Graphic Design (Γραφιστική και Σχεδιασμός). Με σύμμαχο το ενδιαφέρον που είχε η ίδια με τις χειροτεχνίες, προσπάθησε να ενώσει τους δύο κόσμους, γραφιστική και χειροτεχνία, ώστε να εξερευνήσει τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο αυτών διαδικασιών.

Όπως δηλώνει η ίδια στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Consider:

Το Graphic Design συχνά δίνει έμφαση στη ταχύτητα και την τελειότητα, ενώ οι χειροτεχνίες, ειδικότερα το κέντημα, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και πάντα υπάρχουν ατέλειες. Υπάρχουν επίσης μεγάλες διαφορές στη δυνατότητα μαζικής παραγωγής όπως και στο ότι ο σχεδιασμός είναι παραδοσιακά αρσενικό επάγγελμα ενώ οι χειροτεχνίες ήταν πάντοτε μια γυναικεία ασχολία. Η δουλειά μου ήταν πειραματική και βρήκα πολύ ενδιαφέρον τη διαδικασία συγχώνευσης των δύο αυτών τεχνών. Παρά τις διαφορές, το συμπέρασμα που έβγαλα στο τέλος του πρότζεκτ, ήταν το ότι υπάρχει η δυνατότητα να “ερμηνευτεί” η τέχνη του κεντήματος μέσα από το Graphic Design.

Το iCraft ανήκει σε μια σειρά έργων που αποτελούνται από μεγάλες αφίσες που περιέχουν ειρωνικές δηλώσεις όπως: “I could have done this on my Mac” (Θα μπορούσα να το κάνω στο Mac μου) και “This would have taken 8 seconds to type” (Αυτό θα έπαιρνε 8 δευτερόλεπτα να το πληκτρολογήσω), οι οποίες διεγείρουν ερωτήματα γύρω από τις ομοιότητες και τις διαφορές των δυο διαδικασιών και ίσως ένα χαμόγελο από τον θεατή.

Στην ερώτηση μας για το πως η ιδέα έγινε πραγματικότητα, η Briar μας απαντά:
Όντας πάντοτε αισιόδοξη, όταν ξεκίνησα είχα υποτιμήσει εντελώς το χρόνο που θα απαιτούνταν. Αυτό που ξεκίνησε ως κάτι εναλλακτικό από το να κοιτώ την οθόνη του υπολογιστή μου τα άγρυπνα βράδια, κατέληξε ως ξενύχτι με εμένα σκυμμένη πάνω από τις βελονιές. Συγκεκριμένα, το “I could have done this on my mac” ήταν το πιο χρονοβόρο, μιας και το κάθε γράμμα χρειάστηκε 3 περάσματα. Η ιδέα πίσω από όλα αυτό, ήταν η σχέση ανάμεσα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκτύπωσης και πως θα μπορούσε να μεταφραστεί μέσα από τη χειροτεχνία. Ιδιαίτερα, με το πώς η εκτύπωση μπορεί να αναπαρασταθεί χρησιμοποιώντας 3 χρώματα σε ένα κέντημα.
Η ίδια συνεχίζει και δηλώνει:
Για το έργο απαιτήθηκαν αρκετές δοκιμές ώστε να βρω την κατάλληλη τεχνική και να υιοθετήσω τον καλύτερο τρόπο για να πετύχω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ειρωνικά, χρησιμοποιώ τον υπολογιστή στα πρώτα στάδια της διαδικασίας για να εκτυπώσω ένα προσχέδιο αυτού που πρόκειται να κεντήσω.

Στην τελική μας ερώτηση για το τι να περιμένουμε από την ίδια στο μέλλον, μας δηλώνει:
Θα πραγματοποιήσω μια έκθεση με κάποια από τα νεότερα έργα μου στο Sanderson για την οποία είμαι πολύ ενθουσιασμένη.
Συνεχίζει χαριτολογώντας:
Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την θετική απολαβή που έχουν τα έργα μου, και πιστεύω ότι θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω έως ότου στερέψω από ιδέες ή έως ότου πεθάνω από τα τσιμπήματα των βελόνων, όποιο έρθει πρώτο.

Εμείς στο Consider, της ευχόμαστε να συνεχίσει να μας εκπλήσσει!Παρόμοια Άρθρα:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kotsanas
Art In Progress
rankfinder-rank-checker
Interactive Net Solutions
rankfinder-rank-checkerrankfinder-rank-checker