general-image

Συνέντευξη με τον πολλά υποσχόμενο Φωτογράφο Louis Lander Deacon!

Ημερομηνία: 01-10-2012 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Άνθρωποι, Φωτογραφία | Ετικέτες:

Ο Louis Lander Deacon γεννήθηκε πριν από μόλις 19 χρόνια στο Hertfordshire της Αγγλίας όπου και ζει έως σήμερα. Ο ίδιος προσπαθεί να “πιέσει” τα όρια που βάζει η φωτογραφία μέσα από την δουλειά του και να παρουσιάσει κάτι νέο. Στα 19 χρόνια του έχει καταφέρει  να αναπτύξει ένα πολύ ενδιαφέρον portfolio και συνεχίζει να  προκαλεί τον εαυτό του μέσα από κάθε νέο project, πηγαίνοντας την δημιουργικότητα και την καινοτομία ένα βήμα παραπέρα…

Η ομάδα του Consider επικοινώνησε με τον ταλαντούχο φωτογράφο, ο οποίος μας παραχώρησε την συνέντευξη που ακολουθεί.

Ποιος ή τι σε ενέπνευσε ώστε να κάνεις τις σειρές “Dreamer” και “Surrealism”?

Η ιδέα πίσω από την σειρά “Dreamer”, μου ήρθε σε ένα όνειρο, ένα όνειρο στο οποίο ήμουν ανάλαφρος και είχα την δυνατότητα να αιωρούμαι. Ποτέ δεν ακολούθησα κάποιο σχέδιο για το πώς θα βγάλω μια φωτογραφία, ειλικρινά απλά συνέβησαν. Βρίσκω μια τοποθεσία και σκέφτομαι, “Αυτό είναι το μέρος”!

Από πού αντλείς την έμπνευση σου?

Η έμπνευση σε εμένα έρχεται μέσω πραγμάτων και ανθρώπων που συναντώ στη καθημερινότητά μου.

Όταν ήσουν παιδί, ήθελες να γίνεις καλλιτέχνης?

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω Ολυμπιονίκης! Ήμουν κολυμβητής από νεαρή ηλικία και είχα θέσει σαν στόχο ότι μια ημέρα θα είχα ένα χρυσό μετάλλιο γύρο από τον λαιμό μου! Θα μπορούσε να συμβεί, είχα προκριθεί στους εθνικούς αγώνες αλλά σύντομα είχα φτάσει στο σημείο όπου θα έπρεπε είτε να έδινα το 100% στη κολύμβηση και να άφηνα την εκπαίδευση “στο πίσω κάθισμα” ή να συγκεντρωνόμουν στις σπουδές και τις υπόλοιπες δεξιότητες μου.

Πως διαφέρουν οι πρώτες σου δουλειές από αυτές που κάνεις τώρα?

Οι πρώτες μου δουλειές ήταν κυρίως πορτρέτα τα οποία τράβηξα στο ντόπιο skate πάρκο, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές που κάνω τώρα. Οι φωτογραφίες για την σειρά “Dreamer” τραβήχτηκαν στο τέλος του 2010 / αρχή του 2011 και είναι επίσης διαφορετικές από τις τωρινές δουλειές μου. Τώρα πια είμαι επικεντρωμένος στη φωτογραφία μόδας, παρόλα αυτά όμως, θα κυκλοφορήσω μέσα στη χρονιά και κάποιες φωτογραφίες από την σειρά “Dreamer”.

Πως άλλαξαν οι προσδοκίες σου με την πάροδο των χρόνων?

Δεν μπορώ να πω ότι είχα πολλές προσδοκίες από την προσωπική μου δουλειά! Περιστασιακά, υπήρχαν άνθρωποι που με ρωτούσαν πότε θα έκανα περισσότερες “Dreamer” εικόνες, αλλά αυτό μόνο.

Ποιο project σου προσέφερε την μεγαλύτερη ικανοποίηση και γιατί?

Όλα τα project, το καθένα με διαφορετικό τρόπο, μου προσέφεραν μεγάλη ικανοποίηση, μέσα από την διαδικασία επεξεργασίας ή ακόμη και όταν το φυσικό φως ήταν σύμμαχος μου τη συγκεκριμένη μέρα. Και μόνο που υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτούν για τις εικόνες μου, με χαροποιεί, οπότε η αλήθεια είναι ότι η ικανοποίηση έρχεται εφόσον οι εικόνες είναι έτοιμες και τις βλέπει ο κόσμος!

Τι να περιμένουμε από τον Louis Lander Deacon στο μέλλον?

Πιστεύω ότι οι θεατές των εικόνων μου περιμένουν κάτι το οποίο δεν είναι φυσιολογικό, πάντοτε λίγο σκοτεινό, πάντοτε λίγο χαρούμενο, κάτι το οποίο δεν έχει ξανά υπάρξει, τίποτα ίδιο με “εκείνου του τύπου” ή “εκείνης της τύπισσας”…απλά θέλω να μπορούν οι θεατές μου να δείχνουν σε μια εικόνα και να λένε “Ναι, αυτή είναι μια εικόνα του Louis Lander Deacon”. Αυτό να περιμένει ο κόσμος, γιατί θα το καταφέρω, γιατί είναι ο κόσμος και τα περιοδικά όπως το δικό σας που με ωθούν να δημιουργήσω νέες εικόνες για να δείξω στον κόσμο.

Η προσωπική σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/LouisLanderDeaconPhotography

Kotsanas
Michalopoulos
Art In Progress
rankfinder-rank-checker
Interactive Net Solutions
rankfinder-rank-checker

rankfinder-rank-checker

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors