Φωτογραφία από τον Γαλαξία Messier 100!! Swirling Galaxy – Nasa

Ημερομηνία: 07-11-2012 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Φωτογραφία | Ετικέτες: Επιστήμη

Η (υπέρυθρη) φωτογραφία απεικονίζει τις σπείρες του γαλαξία Messier 100 να στροβιλίζονται. Η φωτογραφία πάρθηκε από το τηλεσκόπιο Spitzer Space της NASA.

Ο Messier 100 αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα μεγάλου σπειροειδή γαλαξία, με σαφώς καθορισμένες σπείρες, από το ‘’καυτό’’ του κέντρο μέχρι τις ψυχρές εξωτερικές περιοχές του. Βρίσκεται περίπου 55 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από την γη, κοντά στον αστερισμό Κόμη της Βερενίκης.

Στο κέντρο μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα φωτεινό δαχτυλίδι σκόνης να περιβάλλει τον γαλαξιακό πυρήνα, ενώ οι πράσινες περιοχές είναι σύννεφα σκόνης, τα οποία φωτίζονται από την λάμψη γειτονικών αστεριών. Προχωρώντας προς το εξωτερικό του γαλαξία κυριαρχούν πυκνά σύννεφα σκόνης. Επιπλέον, οι δύο μπλε κυλίδες που παρατηρούνται στο πάνω μέρος της φωτογραφίας είναι δύο συντροφικοί γαλαξίες του Messier 100, γνωστοί με τα ονόματα NGC 4323 και NGC 4328.

Περισσότερες φωτογραφίες αυτού του εκπληκτικού γαλαξία από άλλα τηλεσκόπια (Hubble, ESO, κ.α.) μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Παρόμοια Άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad Block Detected

We noticed that you are using an adblocking software.
We rely on ads in order to provide you
this free tool & to operate this website.
We would appreciate it very much if you whitelist our
website in your AdBlocker.