general-image

Η ομάδα του Consider σας παρουσιάζει την υπέροχη Yulia Brodskaya!

Ημερομηνία: 27-09-2012 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Τέχνη | Ετικέτες: ,

Όταν πρωτοείδαμε τα έργα της Yulia Brodskaya αμέσως σκεφτήκαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της ώστε να μας παραχωρήσει μια μικρή συνέντευξη και να μοιραστούμε με εσάς τις απίθανες δημιουργίες της.
Η Yulia γεννήθηκε στη Μόσχα το 1983 όπου και έμεινε μέχρι το 2004, πριν μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ίδια ενδιαφερόταν για διάφορες δημιουργικές πρακτικές, από χρωματισμούς υφασμάτων, origami και κολάζ έως πιο παραδοσιακές πρακτικές τέχνης. Όπως δήλωσε και η ίδια: Πάντοτε είχα ένα ενθουσιασμό για το χαρτί, για αυτό και έχω δοκιμάσει αρκετές τεχνικές και μεθόδους μέχρι να καταλήξω στο ιδανικό για εμένα, το Quilling (τεχνική διπλώματος και συνδυασμού κομματιών χαρτιού). Την τεχνική αυτή δεν την έχω βαρεθεί, ίσα-ίσα που ανυπομονώ να συνεχίσω να την χρησιμοποιώ και ας είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτητική. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι έχω κάνει την σωστή επιλογή.
Ο νέος τρόπος και η χρησιμότητα που υιοθέτησε η Yulia για την συγκεκριμένη τεχνική, της προσέφεραν διεθνή φήμη για τα πρωτοποριακά χάρτινα σχέδια της, καθώς και αρκετές δουλειές με πελάτες από όλο τον κόσμο.

Στην ερώτηση του Consider για το πώς ξεκίνησε, η Yulia απαντά:
Πριν από περίπου 5 χρόνια, σχεδίαζα να δημιουργήσω ένα μικρό portfolio με σχέδια μου, για να το στείλω σε υποψήφιους πελάτες. Έψαχνα ένα σχέδιο που να τραβάει το μάτι με το όνομα “Yulia” για εξώφυλλο…μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να σχεδιάσω κάτι όμορφο, θυμήθηκα την τεχνική Quilling, την οποία είχα χρησιμοποιήσει σε μια εργασία για το σχολείο πριν από αρκετά χρόνια. Κάπως έτσι δημιούργησα το πρώτο μου “χαρτοσχέδιο”, το όνομά μου, το οποίο λειτούργησε και ως σημείο έναρξης της εμπειρίας μου με το Quilling. Να δηλώσω επίσης ότι το portfolio δεν εκδόθηκε ποτέ, μιας και με απορρόφησε η “χαρτοδουλειά”.

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τη Yulia ποια διαδικασία ακολουθεί για να τελειώσει ένα έργο της:
Πάντοτε σχεδιάζω ένα προσχέδιο με μολύβι πριν ξεκινήσω να δουλεύω με το χαρτί, έως ότου πάρω την έγκριση από τους πελάτες (ή μέχρι να είμαι απολύτως ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα, εάν είναι προσωπικό έργο). Το προσχέδιο είναι πολύ σημαντικό στάδιο γιατί εάν κολλήσω ένα κομμάτι χαρτί, μετά δεν μπορώ να το αφαιρέσω, για αυτό και δεν υπάρχει χώρος για λάθη και θα πρέπει να έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου τι πρόκειται να κάνω από την αρχή. Βεβαίως, πάντα υπάρχει χώρος για πειράματα με το χαρτί, μιας και μερικές φορές είναι δύσκολο να φανταστώ το αποτέλεσμα πριν ξεκινήσω να δουλεύω με το αυτό.
Όταν η δουλειά μου τελειώσει, τότε ξεκινά η φωτογράφιση. Η φωτογράφιση παίζει σπουδαίο ρόλο όταν ασχολείσαι με τρισδιάστατα χάρτινα έργα, βασικά μπορεί να αναδείξει ή να “βυθίσει” ένα έργο τέχνης. Είναι πιθανό να αλλάξει όλη την εικόνα του έργου, απλά “παίζοντας” με τον φωτισμό και τις γωνίες.
Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζεις όταν ασχολείσαι με χειροτεχνίες είναι ότι δουλεύεις πολλές ώρες κάνοντας προσεκτικές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις, για αυτό το λόγο χρειάζομαι κάτι άλλο για συγκέντρωση. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να ακούω AudioBooks (Ηχογραφημένα Βιβλία) γιατί μπορούν να μου αποσπάσουν αρκετά την προσοχή από αυτή τη μονότονη διαδικασία και επίσης να μην μου θυμίζουν την εξής σκέψη “αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, είναι τόσο αργή, δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσω.”

Στο τέλος της συνέντευξης η ίδια μας δηλώνει:
Αρχικά, ανησυχούσα για τους περιορισμούς της τεχνικής Quilling και των υλικών που χρησιμοποιώ για την δουλειά μου – χαρτί και κάρτα – γιατί βάζει μέτρο για το τι μπορεί να ειπωθεί και τι όχι στα όρια του συγκεκριμένου μέσου. Τώρα πια όμως πιστεύω ότι η συγκεκριμένος περιορισμός αποδείχθηκε ότι είναι κάτι το θετικό, γιατί έκανε τα έργα μου διαφορετικά και μοναδικά. Έχοντας ήδη εργασθεί με την τεχνική αυτή για παραπάνω από 4 χρόνια, είμαι σε ένα επίπεδο που δεν αισθάνομαι περιορισμένη από τις τεχνικές προκλήσεις του μέσου. Απλά ανυπομονώ να συνεχίσω να πειραματίζομαι και να ξοδεύω όσο χρόνο χρειάζεται σε ένα νέο έργο καθώς ακούω κάποιο καλό audiobook.
Απολαύστε τα υπέροχα έργα της…

Παρόμοια Άρθρα:

Michalopoulos
Kotsanas
Art In Progress
rankfinder-rank-checker
Interactive Net Solutions
rankfinder-rank-checkerrankfinder-rank-checker

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors